Το καλύτερο παιχνίδι του 2022 παραμένει άγνωστο στους περισσότερους

Το Pentiment υπόσχεται φόνους, παγανισμό και μυστήριο στην εποχή του Μεσαίωνα.

Είναι εδώ και λίγο καιρό που στο Xbox Pass έχει γίνει διαθέσιμο ένα παιχνίδι διαφορετικά από τα περισσότερα που έχουν κυκλοφορήσει αυτή την εποχή, αλλά θα κρατήσει όλους όσοι αγαπούν τις ιστορίες μυστηρίου, την μεσαιωνική ιστορία και φυσικά οτιδήποτε έχει να κάνει με δολοφονίες.

Το Pentiment της Obsidian είναι ένα αφηγηματικό  2D παιχνίδι που ωστόσο η ομορφιά του στα γραφιστικά και η υπέροχη αφήγηση του, θα σε κρατήσει με τέτοιο τρόπο που δεν θα θέλεις να ξεκολλήσεις. Βρισκόμαστε στην Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία όπου ο πρωταγωνιστής σου, Andreas Maller, επισκέπτεται ένα χωριό στα σύνορα με τη Βαυαρία. Μπορείς να επιλέξεις το background του πρωταγωνιστή σχετικά με τις γνώσεις του και τις ικανότητές του, καθώς οι ιδιαιτερότητες αυτές θα παίξουν ρόλο στις επιλογές που θα κάνεις στο παιχνίδι αλλά και στο τρόπο με τον οποίο θα επικοινωνείς με τον κόσμο – για παράδειγμα ο Andreas μπορεί να έχει γνώσεις γύρω από την θεολογία, την ιατρική, να είναι βιβλιοφάγος, καβγατζής ή απλά να του αρέσει να καλοπερνάει.

 

 

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο χωριό, ο ήρωας φτιάχνει γκραβούρες για λογαριασμό της μονής, με τους μοναχούς και τους κατοίκους του χωριού να κρύβουν πολλά περισσότερα από όσα δείχνουν. Ο πρώτος φόνος καλεί τον Andreas να λύσει την υπόθεση, να βρει ποιοι του λένε ψέματα και ποιοι αλήθεια, να ψάξει για στοιχεία και να ανακρίνει, αφήνοντας ένα πραγματικό εξαίσιο σενάριο να ξεκινήσει, το οποίο ολοκληρώνεται μέσα σε τρεις πράξεις και που μάλιστα προχωράει χρονικά – ο Andreas ξεκινάει από τελειόφοιτος φοιτητής αλλά μεγαλώνει ηλικιακά όπως και ο υπόλοιπος κόσμος του.

Σημασία δεν έχει μόνο το πόσο καλά θα ψάξεις, αλλά και αν θα επιλέξεις σωστά τους ενόχους σου. Ενώ το κουβάρι ολοένα και ξετυλίγεται, θα βγουν στην επιφάνεια πολλά μυστικά για τα οποία θα καλεστείς να αποφασίσεις με την συνείδηση, την καρδιά, αλλά και με το νόμο ή τα συμφέροντα της εκκλησίας. Ένα πραγματικά εξαιρετικό παιχνίδι για όσους έχουν καλοδουλεμένο κεφάλι στους γρίφους και τα μυστήρια.

Προσφέρεται δωρεάν με το Xbox Pass.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×