Σινεμά: Οι νέες ταινίες της εβδομάδας

Τι θα δούμε στους Αθηναϊκούς κινηματογράφους από σήμερα Πέμπτη 5/3.

Κάθε Πέμπτη σας προτείνουμε νέες ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες της Αθήνας. Αυτή την εβδομάδα έχουμε:

 

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς

Ο εμπρηστικός νουάρ κόσμος του «Μαχαιροβγάλτη» και του «Μικρού Ψαριού» του Γιάννη Οικονομίδη μεταφέρεται στην ελληνική επαρχία, συγκεκριμένα στη Λαμία, όπου τα ερωτικά πάθη ανακατεύονται με τις αυτοκαταστροφικές τάσεις των ηρώων. Σε αυτήν την κατάμαυρη, αιματοβαμμένη κωμωδία όλα ξεκινούν με το γάμο μιας γοητευτικής γυναίκας με έναν επιχειρηματία, ο οποίος πάει εντελώς στραβά. Εκείνη αποφασίζει να τον εγκαταλείψει και να καταφύγει στον εραστή της, έναν πρώην λαϊκό τραγουδιστή, ο οποίος είναι τώρα ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου. Οι δυο τους καταφέρνουν να σμίξουν, όμως εκείνη εκτός από το να εγκαταλείψει τον άντρα της, του έχει κλέψει κι ένα εκατομμύριο ευρώ. Και ο επιχειρηματίας αποφασίζει να πάρει αιματηρή εκδίκηση…

 

Φύγαμε

Η νέα ταινία της Pixar έχει για πρωταγωνιστές δύο αδέρφια-ξωτικά που έχουν την ευκαιρία να φέρουν τον πατέρα τους ξανά στη ζωή για μία μέρα χάρη σε ένα μαγικό ραβδί και ένα ξόρκι που τους έχει αφήσει.

 

 

Ο Αόρατος Άνθρωπος

Η κλασική ταινία τρόμου εκσυγχρονίζεται με πρωταγωνίστρια την Ελίζαμπεθ Μος. Ο βάναυσος πρώην σύντροφος της Σεσίλια αυτοκτονεί και της αφήνει ως κληρονομιά ένα μεγάλο μέρος της τεράστιας περιουσίας του κι εκείνη υποψιάζεται ότι πρόκειται για παγίδα. Όταν μια σειρά από παράξενες συμπτώσεις θα αποβούν σχεδόν θανατηφόρες τόσο για εκείνη όσο και για τον περίγυρό της, η Σεσίλια θα προσπαθήσει απελπισμένα να αποδείξει ότι καταδιώκεται από μια αόρατη παρουσία που την στοιχειώνει.

 

 

Το Βαμμένο Πουλί

Ανατολική Ευρώπη, τέλη Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ένα παιδί – δίχως όνομα – προσπαθεί να επιβιώσει μόνο του στην ύπαιθρο, ταξιδεύοντας από χωριό σε χωριό. Αντιμετωπίζει τις πιο σκληρές δοκιμασίες, διατηρώντας όμως την ελπίδα ζωντανή, σε μια αδυσώπητη εποχή. Το αντιπολεμικό μυθιστόρημα του Γέρζι Κοζίνσκι σε τρίωρη, ασπρόμαυρη διασκευή. 

 

Μετά το Γάμο

Δραματικό θρίλερ με τις Μισέλ Γουίλιαμς και Τζούλιαν Μουρ. Στα περίχωρα της ερειπωμένης, αρχαίας πόλης της Καλκούτα βρίσκεται ένα ορφανοτροφείο. Η Ίζαμπελ έχει δουλέψει σκληρά για να φροντίζει τα παιδιά που ζουν εκεί. Όντας σε απελπιστική οικονομική ανάγκη για να κρατήσει το ορφανοτροφείο σε λειτουργία, έχει φαινομενικά βρει τον τέλειο ευεργέτη και πρέπει να ταξιδέψει στην Νέα Υόρκη για να συναντήσει την γυναίκα που προθυμοποιήθηκε να την βοηθήσει.

 

Σκοτεινά Νερά

Μαρκ Ράφαλο και Αν Χάθαγουεϊ σε οικολογικό θρίλερ του Τοντ Χέινς. Ένας μεγαλοδικηγόρος με ειδίκευση σε θέματα περιβάλλοντος αποφασίζει να εκπροσωπήσει δύο αγρότες που ισχυρίζονται ότι τα τοξικά απόβλητα της εταιρίας DuPont μολύνουν τον τοπικό ποταμό με αποτέλεσμα την καταστροφή των γεωργικών εκτάσεων και το θάνατο εκατοντάδων ζώων. Η απόφασή του αυτή θα θέσει σε δοκιμασία τόσο την καριέρα του όσο και την υγεία του και τις οικογενειακές του σχέσεις.

 

Ο Δρόμος της Επιστροφής

Ο αυτοκαταστροφικός Τζακ Κάνινγχαμ (Μπεν Άφλεκ) ένα πρώην μεγάλο μπασκετικό ταλέντο που θα μπορούσε να είχε κάνει τεράστια καριέρα αν δεν είχε αποσυρθεί από τα πάντα, βιώνει μία ανυπολόγιστη απώλεια και βυθίζεται στο αλκοόλ, γεγονός που του κοστίζει το γάμο του και κάθε ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Όταν του ζητείται να προπονήσει την ομάδα μπάσκετ του πανεπιστημίου του, βρίσκει τελικά ένα λόγο για να αντιμετωπίσει τους δαίμονές του.

 

 

Νέα Φρουρά

Σοβιετική πολεμική ταινία του 1948 του Σεργκέι Γκεράσιμοφ, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Αλεξάντρ Φαντέγεφ για τη μαζική εκτέλεση της κρατικής κομμουνιστικής οργάνωσης νέων.

 

Ένα Δέντρο Θυμάται

Ελληνικό ντοκιμαντέρ για τη ναζιστική σφαγή του τσέχικου χωριού Λίντιτσε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×