Τα 5 καλύτερα μέρη στην Αθήνα για μπακαλιάρο και σκορδαλιά

Ζήτω η 25η Μαρτίου!

Mπορεί κάποτε ο Ντάισελμπλουμ να είχε ισχυριστεί πως οι λαοί του Νότου «έφαγαν» τα χρήματα σε ποτά και γυναίκες αλλά παρέλειψε να αναφέρει πως μέρος αυτών πήγαν και στο φαγητό. Σαν λαός που τιμά τις παραδόσεις του -ειδικά όσες αφορούν το φαγητό-  μέρος του budget μας αυτό το Σαββατοκύριακο θα κατατεθεί σε μπακαλιάρο με σκορδαλιά. Ιδού σε ποια μέρη θα τον «τιμήσουμε».

 

1. Τα Μπακαλιαράκια του Δαμίγου

 

Κατεβαίνοντας τα σκαλάκια στην Κυδαθηναίων θα νιώσεις λες και ταξιδεύεις πίσω στο χρόνο και πιο συγκεκριμένα στο 1925. Εκείνη τη χρονιά τα ηνία της ανέλαβε ο παππούς Γιώργος Δαμίγος -η ταβέρνα λειτουργεί από το 1865- μετατρέποντάς την σε… ναό των γεύσεων. Η φήμη της έχει κάνει το γύρο της Αθήνας με τα μπακαλιαράκια σκορδαλιά και τη φάβα Σαντορίνης να παίζουν, μέχρι σήμερα, πρωταγωνιστικό ρόλο στο μενού και τις προτιμήσεις των επισκεπτών.

 Κυδαθηναίων 41, Πλάκα, T. 210 3225084

 

2. Τραβόλτα

 

Αυτός ο «Τραβόλτα» χορεύει στην κουζίνα και δικαίως φέρει τον τίτλο μιας από τις καλύτερες και πιο φημισμένες ψαροταβέρνες της πόλης. Η μοναδική και απαράβατη προϋπόθεση εδώ αφορά μονάχα το φρέσκο ψάρι – δυο καΐκια βγαίνουν στη θάλασσα αποκλειστικά για εκείνους- και φυσικά τα πιο ποιοτικά υλικά. Ο μπακαλιάρος δε θα λείπει από το μενού για την 25η Μαρτίου.

Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι, Τ. 2105719222

 

3. Άργουρα

 

Με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στο χώρο,παρουσιάζει πιάτα εμπνευσμένα με βάση κυρίως το ψάρι. Για την ημέρα της 25ης Μαρτίου εδώ θα βρεις τηγανητό μπακαλιάρο σε μπουκίτσες με θαυμάσιο κουρκούτι - σοβαρά παίζει να είναι το καλύτερο της πόλης. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;

Αγησιλάου 49-51, Τζιτζιφιές, Καλλιθέα, Τ. 217 7173200

 

4. Σαρδελάκι

 

Αν θέλεις να κινηθείς στα νότια για το παραδοσιακό πιάτο της ημέρας μάθε πως στο Σαρδελάκι, πέρα από τους μερακλίδικους μεζέδες, η σκορδαλιά αποτελεί μια από τις σπεσιαλιτέ. Φυσικά πάντοτε συνοδεία πεντανόστιμου μπακαλιάρου.

 Φοίβης 15, Γλυφάδα, Τ.211 4021195

 

5. Τα Μπακαλιαράκια της Άνοιξης

 

Το κλασικό έδεσμα έχει δώσει το όνομά του και σε μια από τις καλύτερες επιλογές για φαγητό των βορείων. Στο εστιατόριο που έχει παράδοση από το 1932 θα δοκιμάσεις μπακαλιάρο σε τρεις παραλλαγές (τηγανητό, ψητό στη σχάρα και πλακί με κρεμμυδάκι στο φούρνο) και πέρα από τη σκορδαλιά μην παραλείψεις  να δοκιμάσεις και την καταπληκτική φάβα Σαντορίνης.

Αθηνών-Χαλκίδος 17 Άνοιξη, Τ. 210 8144425

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×