Πώς θα φτιάξεις το μούσι σου σαν επαγγελματίας μπαρμπέρης

Άψογο αποτέλεσμα με πέντε κινήσεις χωρίς την βοήθεια ειδικών. 

Θες να το στρώσεις αλλά βαριέσαι να τρέχεις μέχρι το κομμωτήριο. Εύχεσαι να είχε πάντα το τέλειο σχήμα, αλλά αυτά τα πράγματα δεν γίνονται αυτόματα. Για να κάνεις καλό μούσι, πρέπει να κοπιάσεις. Και αν ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα, θα το κάνεις ακριβώς σαν να βρισκόσουν στο μπαρμπέρικο. 

Οι 6 κλασσικοί άντρες που συχνάζουν σε ένα μπαρμπέρικο

Μην το αφήσεις στεγνό

Δεν έχει νόημα να μπεις στην διαδικασία να το τριμάρεις αν πρώτα δεν το καθαρίσεις. Ξεκινάς λοιπόν με νερό και σαπούνι για γένια, ακριβώς όπως θα έκανε ο κομμωτής σου. Καιρός να φύγουν τας ασπράκια και οι νεκροί ιστοί που έχουν μαζευτεί εκεί.

Ώρα για χτένισμα

Να θυμάσαι το εξής: αν είσαι από εκείνους που αφήνουν  μούσι, να φροντίζεις να το χτενίζεις τακτικά. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο το προστατεύεις από τους μικροοργανισμούς, αλλά δυναμώνεις και την  τρίχα ώστε να μην κάνει ψαλίδα και να μην «σπάει» - ναι, συμβαίνει και στα γένια αυτό.

Ξεκινάς με τα μεγάλα σημεία

Τα μάγουλα. Πόσο τρίχα θες να αφήσεις; Θα τα πάρεις τελείως ή θα βάλεις κάποια σκάλα; Για να μπορέσεις να δεις τι ακριβώς θέλεις χωρίς να κάνεις πειράματα, ξεκίνα από την φαβορίτα. Ακόμη και αν το παρακάνεις στο τριμάρισμα, δεν θα σου χαλάσει το σχέδιο στο υπόλοιπο μούσι και οι τρίχες θα ξαναφυτρώσουν γρήγορα. Τελείωσες με τα μάγουλα; Πάμε παρακάτω.

Πιάσε ψαλίδι

Σκοπός είναι να απομακρύνεις τις τρίχες που δεν θα βοηθήσει το τριμάρισμα. Δηλαδή κάτι μυτούλες από τρίχες που βρίσκονται στις γωνίες στο μουστάκι σου, κάτι άλλες άναρχες που πετιούνται μέσα από μούσι ή ακόμη και εκείνες που βγαίνουν πάνω ή και μέσα από ελιές. Ώρα για τριμάρισμα.

Δώσε το σχήμα

Ξεκινάς πάντα με τη χαμηλότερη σκάλα. Παίρνεις πρώτα το μάκρος και μετά τις γωνίες. Το μουστάκι τριμάρεται ενιαία και ξαναμπαίνει ψαλιδάκι για διορθωτικές κινήσεις. Αν δεν μείνεις ευχαριστημένος με το τριμάρισμα, κατεβάζεις σκάλα και επαναλαμβάνεις.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×