Πώς θα βρεις ξανά την χαμένη σου όρεξη για δουλειά

Η ζωή στην καραντίνα εποχή σου φαίνεται βουνό, αλλά οφείλεις να είσαι μάχιμος και με ενέργεια.

Μπορεί αυτή τη στιγμή να έχεις τη δικαιολογία του lockdown, αλλά και υπό νορμάλ συνθήκες πολλοί είναι αυτοί που πελαγώνουν στη δουλειά τους. Μιλάμε για αυτούς τους εργαζόμενους που από τη στιγμή που νιώθουν ότι κατέχουν το αντικείμενό τους, μετατρέπουν στο κεφάλι τους το επάγγελμα σε χόμπι με αποτέλεσμα να χάνουν κάθε όρεξη και πάθος για το βήμα παραπάνω.

Είτε είσαι απλός υπάλληλος, είτε προϊστάμενος, ακόμα και ολόκληρος CEO μεγάλης επιχείρησης, τη δουλειά δεν πρέπει να την έχεις ποτέ δεδομένη και να βλέπεις πάντα δύο και τρία βήμαα μπροστά από αυτό που όλοι νομίζουν. Εφόσον λοιπόν ανήκεις στην κατηγορία των φιλόδοξων εργαζόμενων, οφείλεις να βρίσκεις διαρκώς νέες προκλήσεις μπροστά σου και να βελτιώνεις το πρότζεκτ που έχεις αναλάβει, και ταυτόχρονα να εξελίσσεσαι και εσύ ο ίδιος μέσα από αυτό.

 

Αν ψάχνεις για πραγματική έμπνευση, πάρε μαθήματα από τον υπέρτατο Harvey Specter.

Εφόσον λοιπόν νιώθεις ότι βαλτώνεις σου έχουμε κάποιες συμβουλές οι οποίες ουσιαστικά θα ενεργοποιήσουν την ενέργειά σου και θα σου δώσουν την ώθηση που αναζητείς για να βγεις από την άβυσσο της τεμπελιάς και του βολέματος.

 

Η υγεία πάνω από όλα

Είναι η βάση όλων. Χωρίς αυτήν τίποτα δεν είναι εφικτό, χωρίς αυτήν δεν θα μπορείς να εργαστείς σε φουλ απόδοση. Όταν συνηθίζουμε (να νομίζουμε) ότι όλα πάνε καλά, τότε την αφήνουμε στην άκρη και επαναπαυόμαστε. Ύστερα όλα πέφτουν αλυσιδωτά, σαν να είναι domino και όταν θα χρειαστούμε το μεγάλο μας στήριγμα, την υγειά μας σε φουλ απόδοση, δίχως άγχη, κρίσεις και κούραση τότε όλα μοιάζουν βουνό.

Για να πηγαίνουν καλά τα πράγματα στον επαγγελματικό τομέα πρέπει να έχεις την αίσθηση ότι είσαι υγιής και για αυτό δεν φτάνει να τρως καλά και να γυμνάζεσαι. Οφείλεις να έχεις χρόνο με τον εαυτό σου, να ηρεμείς και ταυτόχρονα να αναζητάς νέους τρόπους για να βελτιώνεσαι. Και αυτό είναι κάτι που θα δούμε παρακάτω.

 

Η επιτυχία ΔΕΝ είναι μοναχικό μονοπάτι

Μπορεί κατά καιρούς να έχεις ακούσει ότι προκειμένου να εξελιχθείς πρέπει να το κάνεις χώρια με τους άλλους, ωστόσο αυτό δεν ισχύει στη σύγχρονη κοινωνία. Ακόμα και ένας αθλητής του στίβου δεν προοδεύει μόνος του. Συνεργάζεται με τον προπονητή, συμβουλεύεται με τους διατροφολόγους του, κάνει συμφωνίες με τος μάνατζερ.

 

 

Μπορεί σε μια περίοδο όπου ο ανταγωνισμός είναι στο αίμα μας να δυσκολεύεσαι να εμπιστευτείς κόσμο, αλλά η αλήθεια είναι ότι χωρίς ισορροπημένες διαπροσωπικές σχέσεις, τα βήματα προς την επιτυχία δεν θα είναι εύκολα, ούτε και η πορεία προς το comeback από το τέλμα. Εφόσον έχεις καλές σχέσεις με τους συνεργάτες, τους φίλους, ακόμα και με την ίδια σου την οικογένεια, η επιστροφή στην όρεξη και τη δημιουργικότητα θα επέλθει πολύ πιο εύκολα από το να είσαι αποτραβηγμένος και δυσκοίλιος. Στην τελική ένα καλό επαγγελματικό περιβάλλον μπορεί να ωφελεί τους γύρω σου, αλλά κυρίως κάνει καλό και σε σένα τον ίδιο. Εκμεταλλεύσου το.


Αυτοβελτίωση: Αυτή η «μάστιγα»

Ένας δημοσιογράφος δεν μπορεί ποτέ να ασκήσει το επάγγελμά του δίχως να ενημερώνεται διαρκώς. Ένας καθηγητής φυσικής δεν διδάσκει μόνο χρησιμοποιώντας τους νόμους του Νεύτωνα, ακόμα και ένας CEO δεν μπορεί να δώσει σωστή κατεύθυνση στην επιχείρηση αν δεν έχει διαρκώς ανοιχτά μάτια και αφτιά στις εξελίξεις και ταυτόχρονα να έχει πολλά οράματα και προτζεκτ στο μυαλό του.

 

 

Ένα βιβλίο, ένα ντοκιμαντέρ, η καθημερινή εφημερίδα για την οικονομία, η ατέρμονη ενημέρωση από ένα ενημερωτικό (και όχι μόνο) σάιτ, είναι όπλα που μόνο να θετικά μπορούν να σε ευεργετήσουν. Όσο περισσότερα μαθαίνεις, τόσο περισσότερο διευρύνεις τους ορίζοντές σου, εξελίσσεσαι και ανακαλύπτεις πολλά πράγματα που μέχρι πριν δεν είχες καν ιδέα. Η ενημέρωση σε οδηγεί στην καλλιέργεια και από εκεί στην αυτοβελτίωση. Και η αυτοβελτίωση θα σου δώσει έξτρα ενέργεια και πάθος στον εργατικό τομέα.

 

Για ποιο λόγο τα κάνεις όλα αυτά

Μπορεί η υγεία να είναι η βάση, αλλά ο λόγος ή καλύτερα το «γιατί» κάνεις αυτό το επάγγελμα είναι το μεγαλύτερο χαρτί που έχεις. Πίσω από κάθε κίνηση πρέπει να υπάρχει και μια λογική, ένας σκοπός για το οποίο παίρνεις την εκάστοτε απόφαση.

 

 

Πολλοί το κάνουν για τα λεφτά, άλλοι γιατί θέλουν να εξασφαλίσουν τα παιδιά τους, ή επειδή θέλουν να εντυπωσιάσουν μια γυναίκα. Δεν χρειάζεται να νιώθεις περισσότερο ή λιγότερο περήφανος για τον σκοπό τον οποίο επέλεξες, όλοι αποδεκτοί είναι. Φτάνει απλά να είναι αρκετοί για να σε παρακινούν και να σου δίνουν έμπνευση να συνεχίζεις και να βελτιώνεσαι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×