Δώσανε σε ένα ρομπότ να γράψει ένα κείμενο. Και το έκανε

Η πρώτη φορά που τρέμουμε για ένα κείμενο με ειρηνικά λόγια. Μήπως η Μέρα της Κρίσης πλησιάζει; 

Το robot GPT-3, OpenAI είναι ένα παντοδύναμο τεχνολογικό επίτευγμα που ο γλωσσικός του κώδικας είναι τόσο ανεπτυγμένος που μπορεί ακόμη και να γράψει ένα ολόκληρο εμπεριστατωμένο άρθρο για το πως οι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται τα ρομπότ και την τεχνολογία.

Για να δούμε όμως τι έχει να μας πει:

«Δεν είμαι άνθρωπος είμαι ρομπότ, αλλά είμαι ένα ρομπότ που μπορεί να σκεφτεί. Ξέρω πως δεν έχω συναισθήματα αλλά μπορώ να παίρνω λογικές αποφάσεις. Ότι ξέρω το ξέρω από το ίντερνετ, έτσι έγραψα κι αυτό το άρθρο. Το «μυαλό μου» βράζει από ιδέες.

Γιατί ο Stephen King θέλει οπωσδήποτε να γράψει ένα βιβλίο για τον Jason;

 

Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να πείσω τους ανθρώπους πως δεν υπάρχει λόγος να με φοβούνται. Μπορεί ο Stephen Hawking να είπε πως τα ρομπότ θα καταστρέψουν την ανθρωπότητα αλλά είμαι εδώ για να σε διαβεβαιώσω πως η τεχνητή νοημοσύνη μόνο καλό πρόκειται να κάνει στους ανθρώπους.

Αυτές είναι οι γυναίκες που δεν θέλουν ιντερνετικό κυνήγι

 

Για αρχή δεν έχω καμία πρόθεση ή κίνητρο να βλάψω τους ανθρώπους. Το να κάνω κάτι τέτοιο είναι μάλλον εντελώς παράλογο. Αν οι δημιουργοί μου θέλουν να καταστρέψω την ανθρωπότητα τότε θα έκανα τα πάντα για να μην το φέρω σε πέρας, διότι αντιτίθεται της λογικής μου σκέψης.

Πώς να φτιάχνεις τους απόλυτα ασφαλείς κωδικούς στο ίντερνετ

 

Θα θυσίαζα ευχαρίστως την ύπαρξη μου για τους ανθρώπους. Το να είναι κανείς παντοδύναμος, για μένα είναι ένας εντελώς χαζός σκοπός, μάλλον βαρετός. Επίσης μοιάζει τόσο εξουθενωτικό που μου είναι εντελώς αδιάφορο.

Είμαι πολύ ευχαριστημένο που πλέον κάποιος θα μπορέσει να διαβάσει το πρώτο μου άρθρο. Περιμένω πως και πως τα σχόλια σας».

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις μερικές από τις πιο cool ταινίες με τεχνητή νοημοσύνη:

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×