Έρευνα γύρω από τα emojis δίνει συμβουλές για φλερτ και επικοινωνία

Επειδή πολλές φορές ένα emoji είναι χίλιες λέξεις, μάθε να στέλνεις το σωστό.

Ο κόσμος των emoji είναι πλέον μια ζωντανή παγκόσμια γλώσσα η οποία εξελίσσεται μέρα με τη μέρα. Αυτό που κάποτε ξεκίνησε με μια χαμογελαστή φατσούλα αποτελούμενη από μια άνω κάτω τελεία και μια παρένθεση έχει εξελιχθεί σε ένα ολοκληρωμένο αλφάβητο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν emoji που μπορεί να σημαίνουν μια ολόκληρη φράση και μια συγκεκριμένη αλληλουχία από emoji να εξιστορούν μια ολόκληρη ιστορία. Μια σύγχρονη μορφή ιερογλυφικών.

 

 

Η επίδραση των emoji στην επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων είναι τόσο μεγάλη, που έχει προκαλέσει το ερευνητικό ενδιαφέρον ψυχολόγων, γλωσσολόγων, προγραμματιστών και κάθε άλλης ειδικότητας που έχει σαν αντικείμενο την επικοινωνία. Μια τέτοια έρευνα είναι και η ετήσια καταγραφή των τάσεων στα emoji από την Adobe και στο Hyperallergic δημοσιεύθηκε μια ενδελεχής ανάλυση της έρευνας.

 

 

Το πρώτο και κύριο εύρημα είναι ότι αν δεν χρησιμοποιείς καθόλου emoji, πλέον είσαι ξεπερασμένος. Δύο στους τρεις από όσους χρησιμοποιούν τα emoji πιστεύουν για όσους επίσης τα χρησιμοποιούν, ότι είναι πιο κουλ, πιο αστείοι και πιο φιλικοί από όσους επιμένουν στο παραδοσιακό αλφάβητο. 

 

 

Μια άλλη σημαντική εξέλιξη είναι η παγίωση των emoji ως παγκόσμιας γλώσσας. Δύο άτομα με διαφορετική μητρική γλώσσα, και ειδικά όταν τα αγγλικά δεν είναι η μητρική γλώσσα κανενός από τους δύο, διευκολύνονται πολύ από τα emoji τα οποία τους προστατεύουν από λάθη στο λεξιλόγιο, τη γραμματική και το συντακτικό. 

 

 

Σε ό,τι αφορά το ψηφιακό φλερτ, φαίνεται πως υπάρχει μια επιστροφή στην παράδοση. Οι μελιτζάνες και τα ροδάκινα, όλοι ξέρουμε τι σημαίνουν αυτά, είναι πλέον ξεπερασμένα και η επιτυχία τους για τον αποστολέα είναι τουλάχιστον αμφίβολη. Οι χαρούμενες φατσούλες και οι καρδιές κάθε είδους καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις των πιο επιθυμητών emoji στο online dating. Ποιος είπε ότι ο ρομαντισμός πέθανε στην εποχή του ψηφιακού φλερτ;    

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×