Γιατί χρειάζεσαι ένα air purifier στη ζωή σου

Είμαστε η γενιά που έμαθε τις αρετές του αφυγραντήρα, τώρα ήρθε η ώρα και του καθαριστή αέρα.

Ο καθαριστής αέρα μέχρι πέρσι ήταν μία ακόμα εξωτική και αχρείαστη συσκευή η οποία προοριζόταν μόνο για πλούσιους και εραστές των gadgets. Η πανδημία ήταν η αφορμή για να μάθουμε ότι ο αέρας που αναπνέουμε σε κλειστούς χώρους. από το σπίτι μέχρι τη δουλειά, είναι βλαβερός για την υγεία μας. Μπορεί η κύρια πηγή ανησυχίας να ήταν ο αερομεταφερόμενος κορονοϊός, όμως στον αέρα που αναπνέουμε υπάρχουν πολλά ακόμα βλαβερά στοιχεία.

 

 

Ειδικά σε κτίρια με κακή κυκλοφορία αέρα, ο εισπνεόμενος αέρας μπορεί να γίνει έως και 5 φορές πιο ανθυγιεινός σε σχέση με τον εξωτερικό αέρα του περιβάλλοντος. Συνεπώς ένα air purifier δεν είναι μία τόσο περιττή πολυτέλεια όσο νομίζαμε μέχρι πρότινος. Υπάρχουν μια σειρά από λόγοι που καθιστούν σχεδόν υποχρεωτική μια τέτοια ηλεκτρική συσκευή και θα τους αναλύσουμε στη συνέχεια.

Το άσθμα είναι ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα παγκόσμια προβλήματα υγείας. Σχεδόν 1 στους 12 υποφέρει από αυτό και η συνεχής έκθεση σε παράγοντες που πυροδοτούν τις κρίσεις άσθματος το καθιστά ένα σοβαρό πρόβλημα καθημερινότητας. Ένας καθαριστής αέρα μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος σύμμαχος, αφού μεταξύ άλλων απομακρύνει από τον αέρα τη γύρη, νεκρά κύτταρα και ιούς που επηρεάζουν το άσθμα.

Ο αέρας στο αστικό τοπίο μπορεί να έχει υψηλά επίπεδα ρύπανσης και τα κλειστά παράθυρα δεν αποτελούν λύση. Μονοξείδιο του άνθρακα και NOx ενώσεις δεν προκαλούν μόνο άμεσα ορατά αναπνευστικά προβλήματα, αλλά και μακροχρόνια. Η μακροχρόνια έκθεση σε τέτοιες ενώσεις έχει συνδεθεί με αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης Αλτσχάιμερ και άνοιας. Ακόμα συνηθισμένα χημικά όπως χλωρίνη και αμμωνία έχουν την τάση να έχουν μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους. Αυτές οι ουσίες αυξάνουν την πιθανότητα καρκινογενέσεων. Τα πορώδη φίλτρα άνθρακα που έχουν οι περισσότεροι καθαριστές αέρα, έχουν τη δυνατότητα να εξουδετερώσουν την επιβλαβή δράση όλων αυτών των ουσιών.

Μπορεί να μάθαμε για την ικανοτητα των καθαριστών αέρα για την προστασία που μπορεί να προσφέρουν απέναντι στον κορονοϊό, όμως μπορούν να προσφέρουν προστασία και από άλλους ιούς και βακτήρια που μεταφέρονται με τον αέρα. Ειδικά στην περίπτωση που ζουν κάτω από την ίδια στέγη παιδιά και ευπαθείς, ένας καθαριστής αέρα μπορεί να προσφέρει ένα τείχος ανοσίας μειώνοντας κατά πολύ την πιθανότητα μετάδοσης κάποιας ασθένειας.

 

 

Τέλος ένας καθαριστής αέρα βελτιώνει και τη συνολική ποιότητα ζωής μέσα στον χώρο. Εξουδετερώνοντας ανεπιθύμητες και ενοχλητικές μυρωδιές προσφέρουν ένα πολύ πιο ευχάριστο περιβάλλον εργασίας και διαμονής.  

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×