Υπάρχει μια χώρα που αν τολμήσεις να κατεβάσεις ταινία παράνομα πας ισόβια

 Κι όμως τρως 20 χρόνια μόνο και μόνο αν κατεβάσεις κάτι παράνομα.

Piracy

Έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα να κατεβάζουμε ότι θέλουμε αλλά όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα στο εξωτερικό. Σε πολλές χώρες η πειρατεία από το ίντερνετ τιμωρείται πλέον πολύ αυστηρά και θεωρείται κανονικό έγκλημα και μάλιστα σε κάποιες πολύ βαρύ.

Κάτι τέτοιο έγινε και στην Μαλαισία. Εκεί τα πράγματα έχουν πραγματικά σοβαρέψει όσο αφορά τους νόμους κατά της πειρατείας.

 

 

Έχουμε ακούσει για αύξηση των ποινών σε πολλές χώρες για να αποτραπεί το φαινόμενο της πειρατείας, ωστόσο η Μαλαισία φαίνεται πως το πήγε ένα βήμα παραπέρα. Εκεί αν κάνεις το λάθος να κατεβάσεις κάτι παράνομα τότε καλά θα κάνεις να είσαι καλά προετοιμασμένος για μία ζωή στη φυλακή.

 

 
 

Στο νέο νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων που τέθηκε σε ισχύ, προβλέπονται ιδιαίτερα αυστηρές ποινές για αυτούς που επιδίδονται σε πειρατικό streaming. Τι ακριβώς; Σίγουρα όταν θα διαβάσεις τις ποινές τότε θα σταματήσεις να κατεβάζεις παράνομα το οτιδήποτε.

 

 
 

Συγκεκριμένα, όσοι προσφέρουν streaming υπηρεσίες και συσκευές οι οποίες “είναι επιζήμιες” στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων, θα αντιμετωπίσουν πρόστιμα από €2.000 έως €50.000, ποινές φυλάκισης έως 20 ετών ή και τα δύο.

Ο νόμος έχει σκοπό να αποθαρρύνει εταιρίες οι οποίες συμμετέχουν στη streaming πειρατεία ή ανέχονται την παρουσία της. Υπάρχουν πολλές οργανώσεις εκεί έξω οι οποίες ακόμη και σήμερα υποστηρίζουν την πειρατεία από το ίντερνετ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

 

 
 

Αν τα διευθυντικά στελέχη των εταιριών δεν μπορούν να αποδείξουν πως δε γνώριζαν για την πειρατεία και πως πήραν όλα τα μέτρα για να τη σταματήσουν, θα θεωρούνται ένοχοι. Αυτό πάει ένα βήμα παραπέρα γιατί έτσι αυξάνονται τα κίνητρα κατάδοσης. Πλέον κανείς δεν θα μπορεί να διακινεί υλικό πειρατικά από παράνομες σελίδες.

Η ανανέωση του νόμου έρχεται για να συμπεριληφθεί το streaming στην πειρατεία, καθώς έως τώρα δεν καλυπτόταν από τους νόμους της χώρας. Τώρα όμως αυτό έχει αλλάξει. Οι νόμοι έγιναν πολύ σκληροί για όλους.

Επιπλέον, η Μαλαισία σκοπεύει να εκθέσει αυτούς που χρησιμοποιούσαν εταιρικές δομές ως ασπίδα προστασίας ενάντια στο νόμο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×