Μπορεί με αυτό το headset να σώσει η Apple την virtual reality;

Έχουμε ραγδαίες εξελίξεις στο πώς βλέπει η εταιρία την εικονική πραγματικότητα.

Ενώ εμείς ακόμη προσπαθούμε να καταλάβουμε αν το Metaverse τελικά είναι κάτι σπουδαίο ή όχι, η Apple κυκλοφόρησε ένα headset που από μόνο του μπορεί να τραβήξει λίγο παραπάνω την προσοχή μας. Ναι η μεγάλη εταιρία τεχνολογίας έκανε και πάλι το θαύμα της. Σύμφωνα με την Apple, μέσα στο περιβάλλον χειρισμού του headset θα βρούμε ουσιαστικά ένα 3D σύστημα όπως ακριβώς εκείνου του iPhone. Η συσκευή θα κοστίζει γύρω στα 3.500 δολάρια και θα μπορεί κανείς να εργάζεται και να κοινωνικοποιείται σε όλες τις εφαρμογές του Metaverse και όχι μόνο.

Στο Metaverse δεν πατάει ψυχή και κανείς δεν ξέρει αν θα πατήσει ποτέ

Το σημείο όμως που τραβάει την προσοχή η συσκευή αυτή είναι οι λειτουργίες που προσφέρει όσο αφορά το hand tracking και το eye movement. Ο κάθε χρήστης θα είναι σε θέση να ελέγχει το περιβάλλον μόνο με τις κινήσεις των ματιών του, απλά κοιτάζοντας προς την κατεύθυνση της επιλογής του.

 

 
 

Αν αυτό δεν μας θυμίζει κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας τότε απλά δεν έχουμε ιδέα από σινεμά. Ναι, η Apple το πάει παρακάτω το όλο πράγμα. Ένα μείον που έχει η συσκευή είναι πως για να έχει την απόλυτη απόδοση στον ήχο πρέπει οι χρηστές να φοράνε AirPods. Με λίγα λόγια η Apple στοχεύει σε μία all inclusive συσκευή η οποία όμως να είναι απόλυτα εξαρτημένη από τα προηγούμενα και διαφορετικά προϊόντα της.

Το gadget του 2023 ίσως μας έρχεται από το παρελθόν

Η ανακοίνωση της κυκλοφορίας του Headset θα έρθει μάλλον την άνοιξη του ’23, ενώ η εταιρία σκοπεύει να πουλήσει 1 εκ. συσκευές σε πρώτη φάση. Αν πιάσει αυτόν τον στόχο τότε θα προχωρήσει και σε επόμενα μοντέλα.

Τώρα βέβαια εμείς αναρωτιόμαστε: Μήπως τελικά αυτό το headset να είναι απλά για κάποιους που έχουν όλες τις άλλες Apple συσκευές; Κατά πόσο ένα τέτοιο gadget είναι τελικά χρήσιμο για όλους του υπόλοιπους; Επίσης ίσως θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά την δημιουργία μία πιο οικονομικής version μιας και δεν έχουν όλοι 3.500 χιλιάρικα να δώσουν έτσι απλά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×