Αξίζεις ένα επικό καλοκαίρι και έχεις κάθε λόγο να αρχίσεις να το ζεις εδώ και τώρα!

Δευτέρα μεσημέρι και το διάλειμμα στο γραφείο με βρίσκει να σκρολάρω στα social media. Θέλω να χαλαρώσω το μυαλό μου από το άγχος των emails και των deadlines και ο μόνος τρόπος για να το κάνω, είναι «ταξιδεύοντας» για λίγο μέσα από το κινητό μου -ή μήπως όχι;

Βίντεο με παραλίες από προπέρσινες διακοπές, #tbt από καλοκαιρινές βουτιές, φωτογραφίες από ηλιοβασιλέματα και παρεΐστικες πόζες σε σοκάκια ελληνικών νησιών ή σε ταβερνάκια δίπλα στο κύμα. Όλοι οι διαδικτυακοί μου φίλοι έχουν μπει ξαφνικά σε summer mood και ονειρεύονται από τώρα διακοπές και island hopping -και όχι άδικα. Η θερμοκρασία ανεβαίνει μέρα με τη μέρα και ξαφνικά, προτού το καταλάβουμε, βρεθήκαμε από το φθινόπωρο στο καλοκαίρι, προσπερνώντας ουσιαστικά τον χειμώνα και την άνοιξη.

Όταν έξω κάνει ήδη καλοκαίρι, λοιπόν, όταν έχεις περάσει σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο μέσα στο σπίτι, όταν δεν μπορείς να θυμηθείς πότε ήταν το τελευταίο σου ταξίδι, πώς να μην θέλεις να απολαύσεις την ηλιόλουστη Ελλάδα, εδώ και τώρα;
Εκείνο ακριβώς το ζεστό μεσημέρι στο γραφείο, λοιπόν, το πήρα απόφαση: Άξιζα -και με το παραπάνω- να νιώσω τη ζεστή άμμο στα πόδια μου, να αράξω με τις ώρες κάτω από τον ήλιο, να βουτήξω στα γαλανά ή τα καταπράσινα νερά μιας ελληνικής παραλίας. Και κάπως έτσι, άρχισα να καταστρώνω το σχέδιο της άμεσης «απόδρασής» μου από το κλεινόν άστυ!

Δεν υπήρχε περίπτωση να περιμένω μέχρι τον Αύγουστο για να πάω διακοπές, σκέφτηκα. «You deserve an early summer», είπα στον εαυτό μου και με το κινητό στα χέρια, λοιπόν, οργάνωσα την πρώτη μου αεροπορική, καλοκαιρινή απόδραση για τον Ιούνιο, ένα απολαυστικό τριήμερο στην Πάρο. Το πώς το έκανα και γιατί αξίζει να οργανωθείς και εσύ άμεσα για να απολαύσεις τις καλοκαιρινές στιγμές που λαχταράς, αντί να μένεις μόνο σε tbt posts στα social media, θα το ανακαλύψεις ακριβώς παρακάτω.

 



#1 Επένδυσε στα ΠΣΚ που έρχονται και απογειώσου

Δεν μπορείς να ζητήσεις ακόμη ολόκληρη την καλοκαιρινή σου άδεια από τον μάνατζέρ σου, αλλά δεν αντέχεις να περιμένεις μέχρι τον Αύγουστο για να πας στην Πάρο, τη Μύκονο, τη Νάξο, τη Σκιάθο, τα Χανιά ή το Ηράκλειο; Επένδυσε στα… Παρασκευοσαββατοκύριακα και θα με θυμηθείς. «Και πώς θα πάω στο νησί για ένα τριήμερο, όταν το καράβι θέλει μισή μέρα για να φτάσει εκεί;», θα με ρωτήσεις. Μα απλούστατα επιλέγοντας την «έξυπνη» λύση και πηγαίνοντας αεροπορικώς στον αγαπημένο σου ελληνικό προορισμό. «Νησί και αεροπλάνο γίνεται;», θα με ρωτήσεις ξανά. Ρίξε μια ματιά στην ιστοσελίδα της SKY express και θα δεις πώς μπορείς να βρεθείς ακόμη και σε μία ώρα από την Αθήνα στο αγαπημένο σου νησί.

 



#2 Βρες τον καλοκαιρινό σου προορισμό και κλείσε θέση με ένα «κλικ»

Αφού έμαθες, λοιπόν, ότι μπορείς να ταξιδέψεις αποφεύγοντας την ταλαιπωρία και την πολύωρη αναμονή στο πλοίο, για να κλείσεις τα αεροπορικά σου για το νησί, θα πρέπει πρώτα να ξέρεις πού θέλεις να ταξιδέψεις. Αν χρειάζεσαι έμπνευση, ρίξε απλώς μια ματιά στον χάρτη δρομολογίων της SKY express για να αποφασίσεις σε ποιον από τους 34 ελληνικούς προορισμούς στους οποίους φτάνουν τα αεροπλάνα της, θα απολαύσεις άμεσα τον ελληνικό ήλιο και τις ελληνικές θάλασσες και να κλείσεις θέση, με ένα «κλικ» ή με το άγγιγμα της οθόνης του κινητού σου.

 

 

\



#3 Οργάνωσε το δικό σου αεροπορικό island hopping

Στην περίπτωση, βέβαια, που το μόνο που λαχταράς για το φετινό καλοκαίρι, είναι να επισκεφτείς όσους περισσότερους ελληνικούς προορισμούς μπορείς, τότε το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι να οργανώσεις online το δικό σου αεροπορικό… island hopping. Τι θα έλεγες, για παράδειγμα, αν από την Αθήνα βρισκόσουν ξαφνικά στην Ικαρία και από εκεί στην Αστυπάλαια και λίγες ημέρες αργότερα στην Πάρο ή τη Σαντορίνη και πάλι πίσω, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να περάσεις ατελείωτες ώρες μέσα στα καράβια; Όνειρο!

 

 



#4 Βρες δωμάτιο και αυτοκίνητο και είσαι έτοιμος

Αφού βρεις τον ελληνικό προορισμό στον οποίο θα κάνεις άμεσα την πρώτη σου καλοκαιρινή, αεροπορική απόδραση, σειρά έχει να κλείσεις δωμάτιο και αυτοκίνητο, αν είναι απαραίτητο. Και σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, φρόντισε να το κάνεις με τον πλέον «έξυπνο» τρόπο, δηλαδή εκείνον που θα σε κάνει να βγεις άνετος και κερδισμένος. Με μία online έρευνα, λοιπόν, μπορείς να βρεις σε χρόνο «ντετέ» προσφορά ξενοδοχείου για τη διαμονή σου και να λάβεις τις καλύτερες προσφορές ενοικίασης αυτοκινήτου, ώστε και να φτάσεις γρήγορα στο νησί με το αεροπλάνο, αλλά και να εξερευνήσεις κάθε παραλία και κάθε αξιοθέατο.



Φέτος, λοιπόν, το καλοκαίρι μας θα ξεκινήσει από τώρα και θα το απολαύσουμε από την αρχή μέχρι το τέλος στο έπακρο, διότι το έχουμε ανάγκη και το αξίζουμε. Μετά από όλα όσα ζήσαμε, ήρθε ο καιρός να σταματήσουμε να βλέπουμε και να ονειρευόμαστε τα νησιά, τις παραλίες, τα ταβερνάκια και τις βουτιές από τις οθόνες των κινητών μας, αλλά να τα ζήσουμε και να τα απολαύσουμε από κοντά. Θα τηρήσουμε, λοιπόν, όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και θα ταξιδέψουμε με τον πλέον γρήγορο και άνετο τρόπο, για να ποστάρουμε στα social media τις πρώτες καλοκαιρινές φωτογραφίες της χρονιάς και να μοιράσουμε έμπνευση στους φίλους μας, ώστε να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας. Διότι το σίγουρο είναι πως τίποτα δεν συγκρίνεται με το ελληνικό καλοκαίρι!

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×