Τι μπορεί να συζητάει με την κολλητή της για Εσένα;

Η Σάντυ Ροδίου μάς γράφει για όλα όσα εκείνες ψιθυρίζουν μεταξύ τους πίσω από κλειστές πόρτες.

Είναι το πρόσωπο που βλέπεις να ποζάρουν μαζί στις φωτογραφίες του Instagram. Το ίδιο πρόσωπο που θα βρει πάντα κάτι να σχολιάσει κάτω από τα post της και ακόμη και αν δεν καταφέρει να βρει κάτι έξυπνο, θα βάλει -τουλάχιστον- μία καρδούλα, γιατί είναι αληθινή φίλη και στηρίζει με κάθε τρόπο, ακόμη και αν αυτό είναι ένα reaction στα social. Στο τηλέφωνο θα μιλήσουν μία με τρεις φορές ημερησίως, ενώ καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου θα κάνουν τα απαραίτητα update η μία στην άλλη με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό της καθημερινότητας, μέσω κάποιας πλατφόρμας. Είναι η καλύτερή της φίλη, εκείνη που την ξέρει καλύτερα από όλους, η τύπισσα που ξέρει για σένα περισσότερα από όσα μπορεί να γνωρίζεις ακόμη και εσύ ο ίδιος για τον εαυτό σου. Είναι η κολλητή της και μπορεί να σου πει επακριβώς τι «παίζει» μέσα στο κεφάλι της. Προς το παρόν, όμως, πάμε να δούμε τι λένε μεταξύ τους για σένα.

    The Ex-files

Δεν χρειάζεται να έχεις συνάψει σχέση με τον Sherlock Holmes, τα διαδικτυακά προφίλ που διαθέτεις στα social media είναι ένας εύκολος τρόπος να διαλευκάνει η φίλη σου τι συνέβαινε στο σκοτεινό παρελθόν σου, πριν από εκείνη. Μπορεί ο αντίχειράς της να «πιαστεί» από το ατελείωτο scroll up and down και αντίστροφα, όμως θα έχει καταφέρει να μάθει όσα θεωρεί πως χρειάζεται ή όσα εσύ δεν θα της αποκαλύψεις ποτέ. Το ίδιο θα κάνει και στα ανάλογα προφίλ που διαθέτει η πρώην σου. Σε όσα έχει πρόσβαση βέβαια. Είναι πιθανό να φτάσει να γνωρίζει περισσότερα ακόμη και από αυτά που εσύ ξέρεις για εκείνη. Φυσικά, τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν πρόκειται να παραδεχτεί. Θα κοινοποιεί απλά φωτογραφίες σου από το καλοκαίρι του 2009 αγκαλιά με εκείνη στη συνομιλία με την κολλητή της.

Τα ενοχλητικά πράγματα που κάνεις

Μην το πάρεις προσωπικά. Κανείς άλλωστε δεν είναι τέλειος. Ακόμη και αν η φίλη σου είναι τρελά ερωτευμένη μαζί σου, σίγουρα υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες σε σένα που θα προτιμούσε ιδανικά να μπορούσε να αποφύγει. Είναι όλα εκείνα τα ελαττώματα που με τον καιρό θα την κάνουν να σε αγαπήσει ακόμη περισσότερο. Μέχρι τότε, εσύ θα συνεχίσεις να μιλάς με το στόμα σου γεμάτο φαΐ, να χρησιμοποιείς ανά περιστάσεις εκείνο το υπεροπτικό ύφος που της ανεβάζει σε δευτερόλεπτα το αίμα στο κεφάλι, να μην σηκώνεις το καπάκι της λεκάνης και εκείνη θα το αναφέρει στη φίλη της με σκοπό μέσα από τη συζήτηση να καταφέρει να αποσυμπιέσει τα νεύρα της για να μην τα ξεσπάσει επάνω σου. Δεν είναι ότι θέλει να κρύψει την ενόχλησή της, απλά δεν θέλει να νιώσεις ότι σου κάνει επίθεση για πράγματα που κατά βάθος και η ίδια θεωρεί αμελητέα.

  Τα κόκκινα… σημαιάκια 

Τα «κόκκινα σημαιάκια», γνωστότερα παγκοσμίως ως «red flags», είναι τα δυσοίωνα σημάδια που προσπαθούν να μας προειδοποιήσουν πως το άτομο με το οποίο είμαστε σε σχέση ή έτοιμοι να συνάψουμε σχέση μαζί του, δεν είναι για εμάς. Ας είμαστε ειλικρινείς, όλοι έχουμε άλυτα μικροθεματάκια που μέχρι να λύσουμε είμαστε ακατάλληλοι και ανυπόφοροι για τον οποιοδήποτε. Όπως έλεγε παλιά όμως μία σοφή εικόνα στο Tumblr: «We are all searching for someone whose demons play well with ours». Τα red flags είναι που μας βάζουν στη διαδικασία να αμφιβάλουμε αν έχουμε κάνει τη σωστή επιλογή και για αυτό τα συζητάμε με τη φίλη μας. Για να μας καθησυχάσει πως όταν ξεστόμισες ότι προτιμάς τους Beatles από τους Queen, μπορεί να είναι προβοκατόρικο, αλλά όχι αρκετά ανησυχητικό για να σε στείλουμε σπίτι σου.

Πότε θα κάνετε σεξ

Εγγυημένα, η καλύτερη φίλη της φίλης σου, ξέρει πότε θα κάνετε σεξ -ειδικά αν πρόκειται για την πρώτη σας φορά- πριν ακόμη και από εσένα τον ίδιο. Κάπου στη συνομιλία τους θα υπάρχει ένα συνωμοτικό: «Ήρθε η ώρα» ή «Tonight is the night φίλη μου», με το ανάλογο emoticon που «κλείνει» το μάτι από δίπλα. 

Για εκείνη την καυτή λεπτομέρεια

Ναι, θα της σκιαγραφήσει με κάθε λεπτομέρεια τη νέα στάση που δοκιμάσατε τρεις μέρες πριν, αλλά όχι με σκοπό να κουτσομπολέψει τη σχέση σας. Η συζήτησή τους αυτή -πίστεψέ με- έχει καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Ένα μανιφέστο για τον ανδρισμό σου

Οκ, κατανοώ πως το να συζητάει με την κολλητή της για το… μόριό σου, αναλύοντας το μάκρος, το πάχος και το χρώμα, παρομοιάζοντάς το με αντικείμενα που τυχαίνει να έχουν εύκαιρα στο οπτικό τους πεδίο, είναι TMI και τεράστια «εισβολή» στην ιδιωτική σου ζωή, όμως δεν το κάνει με κακό σκοπό. Στο φινάλε, εσείς δεν είστε εκείνοι που από το Γυμνάσιο, μετράτε τις γυναίκες ανάλογα με το size του σουτιέν που φοράνε; Έλεος κάπου. 

Όλα αυτά που φοβάται

Όλα αυτά που φοβάται να σου πει γιατί είναι ακόμη νωρίς. Παράδειγμα, πόσο ερωτευμένη είναι μαζί σου, πόσο θα ήθελε να σου κάνει ένα και δύο και τρία και τέσσερα παιδιά γιατί σε σένα βλέπει -ξεκάθαρα- τον πατέρα των παιδιών της, πόσο με το ζόρι κρατιέται, κάθε φορά που σε κοιτάει για να μην αρχίσει να σου φωνάζει «ΕΕΕΕΕ ΝΟΜΙΖΩ ΣΕ ΑΓΑΠΩ». Ευτυχώς η καλύτερή της φίλη είναι εκεί, να διαχειρίζεται όλη αυτή την παράνοια, μέχρι να νιώσει αρκετά άνετα και ασφαλής για να εκφράσει όλα τα παραπάνω σε σένα, χωρίς να νομίζει ότι θα τη θεωρήσεις τρελή. 

  Σε συγκρίνει με άλλους άντρες που είχε έρθει εξίσου κοντά στο παρελθόν

Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι γιατί η κολλητή της την ξέρει καλά, την έχει «ζήσει» μέσα σε προηγούμενες σχέσεις και η εμπειρία της είναι πολύτιμη. Μπορεί ως διαδικασία να φαντάζει αρκετά «πληγωτική» και σίγουρα η φίλη σου θα ένιωθε απαίσια αν ήξερε ότι εσύ τη συγκρίνεις με πολλές από τις πρώην σου, όμως υπάρχει και η θετική πλευρά. Σχεδόν σε κάθε σύγκριση, εσύ πάντα βγαίνεις στο τέλος ο νικητής.

  Αυτό που έκανες και την πλήγωσε

Όλοι οι άνθρωποι, άθελά μας, κάνουμε πράγματα που πληγώνουν τους άλλους. Όσο πιο κοντά ερχόμαστε, τόσο πιο αναπόφευκτο είναι πως ένας από τους δύο θα πληγωθεί. Την πρώτη φορά λοιπόν που η συμπεριφορά ή τα λόγια σου θα την πληγώσουν, το πρώτο άτομο που θα το μάθει είναι η κολλητή της. Σε τέτοιες περιπτώσεις η τελευταία λειτουργεί σαν «ατζέντα». Που πάει να πει ότι μπορεί η φίλη σου να σε συγχωρήσει και στη συνέχεια να ξεχάσει εντελώς ό,τι προηγήθηκε μεταξύ σας, η κολλητή της όμως δεν θα το κάνει ποτέ. Ό,τι γράφει η κολλητή δεν ξεγράφει, φίλε μου. 

To σ' αγαπώ

Υπάρχει ένα ολόκληρο σενάριο στο κεφάλι της, στο μέγεθος του Τιτανικού, που περιγράφει την πρώτη φορά που της είπες «σ’ αγαπώ». Είναι η ίδια ιστορία που δεν θα βαρεθεί ποτέ να λέει και θα την επαναλαμβάνει ξανά και ξανά και ξανά με την ίδια λαμπερή έκφραση στα μάτια της, με τον ίδιο ενθουσιασμό, ενώ από πίσω βαράνε τρομπέτες από τη φιλαρμονική της Κέρκυρας.

Τέλος, το γεγονός ότι δεν αναφέρθηκε παραπάνω, δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε κράξει τον σνομπ φίλο σας που ζορίζεται λίγο όταν μας χαιρετάει, μας αποκαλεί πίσω από την πλάτη μας «Mrs. Pantofla» και κρατάει σχολαστικά επαφή με την πρώην σας. Το ίδιο συμβαίνει και με το μέλος της οικογένειάς σας που πιστεύουμε ότι μεγαλώνοντας χωρίς αυτό, θα ήσασταν ένα «τσακ» καλύτεροι και πιο υγιείς ψυχικά άνθρωποι.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×