Ο Russell Westbrook ξαναέφερε την Άγρια Δύση

Η ανταλλαγή του με τον Chris Paul οπλίζει τα εξάσφαιρα του NBA και προετοιμάζει αγώνες-μπαρούτι. 

Και εκεί που λέγαμε ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο να μας συναρπάσει σε αυτή τη Free Agency, ήρθε η ανταλλαγή του Russell Westbrook με τον Chris Paul και ταρακουνήθηκε το κοκκαλάκι μας. Δεν μιλάμε απλώς για μια σπουδαία μεταγραφή, αλλά για μία προσθήκη που αλλάζει τα δεδομένα.

Για πολλούς ο «Russ» είναι η μεγαλύτερη απάτη αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ επειδή παίζει για τα στατιστικά του. Για άλλους είναι η απόλυτη ιδιοφυΐα που μπορεί να γεμίζει όλες τις στατιστικές κατηγορίες ενώ για τον Κώστα Βαϊμάκη είναι ό,τι καλύτερο μετά τον Michael Jordan. Το αν έκαναν καλά οι Rockets ή όχι, θα φανεί στην πορεία και το κατά πόσο θα μπουν σφήνα κόντρα στα υπόλοιπα μεγαθήρια.

Διότι πραγματικά αυτό το καλοκαίρι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να προσπαθήσουν.

 

Μέχρι στιγμής...

Ο χάρτης έχει διαμορφωθεί ως εξής:  Durant και Irving θα ανταμώσουν στο Brooklyn για λογαριασμό των Nets, ο LeBron ετοιμάζει αντεπίθεση παρέα με τους Davis και Cousins στους Lakers, ενώ το Golden State θα επιχειρήσει να ξεπεράσει το «αντίο» του KD με την προσθήκη του βελτιωμένου D’ Angelo Russell. Και πάνω που όλα είχαν μπει σε μια λογική, oι Celtics και Sixers θα επέστρεφαν δυνατοί (πήραν Kemba Walker και Al Horford αντίστοιχα) παρέα με τους Heat λόγω Jimmy Butler, «έσκασε» η διπλή βόμβα στην άλλη πλευρά του Los Angeles για να προκαλέσει πανικό.

Kawhi Leonard και Paul George, είναι από τα κορυφαία ονόματα της λίγκας αλλά ποτέ κανείς δεν περίμενε να φορέσουν την ίδια φανέλα. Το μότο του ΝΒΑ λέει «Where Amazing Happens» και οι Clippers προκάλεσαν τριγμούς κλείνοντας τον πρώτο με συμβόλαιο και τον δεύτερο με ανταλλαγή. Με λίγα λόγια η μάχη για την California και κατ' επέκταση για τη Δύση είναι ήδη πολύ έντονη.

Η κίνηση αυτή των Thunder πάντως να ανταλλάξουν τον κατά γενική ομολογία κορυφαίο παίκτη τους τη φετινή σεζόν, έπρεπε να προϊδεάσει ότι σύντομα θα έφτανε και η ώρα της σημαίας του συλλόγου, δηλαδή του Westbrook να ετοιμάσει βαλίτσες για άλλες πολιτείες.

 

Και ο κλήρος έτυχε στο Houston

Πριν από δυο καλοκαίρια οι James Harden και Chris Paul λίγο έλειψε να φτάσουν με τους Rockets μέχρι τους Τελικούς του ΝΒΑ αλλά έπεσαν πάνω στους Warriors. Φέτος βλέποντας όλες τις ομάδες της Δύσης να δυναμώνουν τρομακτικά και με δεδομένο ότι το δίδυμο αυτό παρουσίαζε δυσλειτουργία, υπήρχε μόνο ένας δρόμος: Chris Paul out, Westbrook in. Η ανταλλαγή έγινε και τα δεδομένα άλλαξαν ριζικά.

Κάπως έτσι ο «Russ» έρχεται να συναντήσει ξανά τον παλιόφιλό του Harden και θα επιχειρήσουν παρέα να πετύχουν ό,τι δεν κατάφεραν στην Oklahoma. Να κατακτήσουν ένα δαχτυλίδι. Μόνο που πλέον η κατάσταση είναι αρκετά διαφορετική από το 2012.

Οι δυο παίκτες έχουν βελτιωθεί τρομακτικά σε ό,τι κάνουν, μονοπωλούν τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον με τα στατιστικά τους ωστόσο στο σημείο που βρίσκονται πρέπει να κάνουν ένα βήμα… πίσω για να πετύχουν τον σκοπό τους. Να σταματήσουν να παίζουν για τους εαυτούς του και να βάλουν το «εγώ» πίσω από την ομάδα.

 

 

Κακά τα ψέματα ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει ότι η μετακίνηση του Westbrook στο Texas δεν απλά μια ηχηρή μεταγραφή, αλλά και για σπουδαίο marketing –χρυσές δουλειές θα γίνουν από τις πωλήσεις της φανέλας του. Ο «Russ» καλώς ή κακώς πουλάει, είναι μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, με εκρηκτικό ταμπεραμέντο που εκτός από μπάσκετ, προσθέτει και φινέτσα.

Είχε εμπνευστεί βλέπεις από τον κορυφαίο.

Τόσο ο Harden, όσο και «Russ» έχουν συνηθίσει να έχουν μια μπάλα στα χέρια τους και συνύπαρξή τους κρίνεται αρκετά ριψοκίνδυνη. Αν πάλι βέβαια πετύχει το εγχείρημα τότε άπαντες θα μιλάνε για μια τεράστια κίνηση που ήρθε να προκαλέσει για πολλοστή φορά φέτος θόρυβο στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. 

Η ουσία είναι ότι το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ κατάφερε μόλις ένα μήνα μετά το φινάλε της περασμένης περιόδου να μας βάλει στην πρίζα. Νέες ομάδες, καινούργια δίδυμα, αρκετό μυστήριο (τι θα κάνει ο Giannis με τους Bucks ή οι πρωταθλητές Raptors) και μεγάλη αγωνία τρεις τουλάχιστον μήνες πριν ξεκινήσει η νέα σεζόν. 

Και σίγουρα έχουμε ακόμα πολλά να δούμε...

 

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×