Kevin Durant: Η αινιγματική φανέλα με το «35» και το «7»

Ένα τραγικό γεγονός και η βαθιά σκοπιά του «KD» για τη ζωή έχει επηρεάσει τις προτιμήσεις του στον αριθμό φανέλας.

Για τον Kevin Durant δεν χρειάζονται συστάσεις. Ο τύπος είναι ίσως η πιο ασταμάτητη δύναμη στην ιστορία του μπάσκετ, ένας παίκτης που αν δεν είχε τραυματισμούς ενδεχομένως να φιγούραρε από σήμερα στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ. Η φανέλα με το «35» των Seattle Supersonics ξεπρόβαλε στη ζωή μας για πρώτη φορά το 2007 και συνδέθηκε όσο καμία άλλη που έφερε τον συγκεκριμένο αριθμό με το όνομα Durant. Όλα αυτά βέβαια μέχρι να έρθει η μεταγραφή του στους Nets το 2019 που τον ώθησε να το αποχωριστεί για πρώτη φορά στη ζωή του.

 

Το τραγικό συμβάν πίσω από το νο.35

Ο «KD» λοιπόν μέχρι σήμερα έχει «διαλύσει» τα πάντα στο διάβα του, έχει αναγκάσει τον κόσμο να τον μάθει ως έναν τύπο 2.07 που είτε σε καρφώνει, είτε σουτάρει φανταστικά σε σημείο που απλώς προσεύχεσαι να μην ευστοχήσει. Η Oklahoma τον έκανε εικόνισμα για τα δέκα χρόνια που πέρασε ως παίκτης της, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να την οδηγήσει μέχρι κάποιο πρωτάθλημα. Για να μάθει να κερδίζει χρειάστηκε να μετακομίσει στους Warriors του Steph Curry προκειμένου να γίνει πρωταθλητής.

 

 

Τόσο στην Oklahoma (Thunder), όσο και στο Golden State (Warriors) - και παλιότερα στο λύκειο και το κολέγιο - ο Durant φορούσε το νο.35 στη φανέλα του και ο λόγος ήταν για να τιμήσει τον προπονητή του στο AAU, Charles Craig. Πρόκειται για ένα άτομο που επηρέασε θετικά τον «KD» στην καριέρα του, ένας άνθρωπος που του έμαθε αρκετά πράγματα για το μπάσκετ και τη ζωή, τον οποίο τον είχε σαν μέντορα από τα 8 του χρόνια. Ο Craig όμως δολοφονήθηκε το 2003 και ο Kevin Durant έχασε μια απόλυτα σημαντική φιγούρα για τη ζωή του.

Ο πυροβολισμός του 35χρονου Craig ήταν ένα σοκ για πολλά παιδιά που γαλουχήθηκαν από το μπάσκετ και έμαθαν τα μυστικά του στο AΑU, κυρίως όμως διότι έμαθαν να μένουν μακριά από τις κακοτοπιές της ζωής. Το νο.35 κοσμούσε συνεχώς την εμφάνιση του Durant συμβολίζοντας τα χρόνια που πρόλαβε να ζήσει ο μέντοράς του και για να θυμίζει σε όλους πόσο έντονα βρίσκεται μέσα του ο Charles Craig.

 

 

Η Βίβλος και το νο.7

Κάθε νέο ξεκίνημα απαιτεί και μεγάλες αλλαγές. Ο Durant το 2019 αποφάσισε να μετακινηθεί από το Golden State στο Brooklyn και τους Nets, προκειμένου να μετατρέψει τη σύγχρονη superteam με τον Kyrie Irving και αργότερα τον James Harden. Μαζί όμως με την μετακόμισή του αποφάσισε να αφήσει το σήμα κατατεθέν του. Το αγαπημένο του νο.35.

«Το 35 το φορούσα για να τιμάω κάποιον πολύ κοντινό μου άνθρωπο τον οποίο θα τιμώ για πάντα όπως και το νούμερο αυτό. Ωστόσο τώρα που ξεκινάω κάτι καινούργιο στη ζωή μου, θα το κάνω φορώντας το νο.7» ήταν τα λόγια του κατά την παρουσίασή του από τους Nets. Ο λόγος βέβαια που επέλεξε τον συγκεκριμένο αριθμό, ενδεχομένως να κρύβει και ένα μήνυμα για την υπόλοιπη καριέρα του.

 

 

«Έχει να κάνει με τη Βίβλο. Ο Θεός ολοκλήρωσε τον Γη και Ουρανό μέσα σε επτά ημέρες και την έβδομη ξεκουράστηκε» είπε ο Durant δίνοντας ένα μήνυμα για τα μελλοντικά του σχέδια. Ίσως να ακούγεται περίεργο στα 33 του να έχει καταλήξει για το πού θέλει να τελειώσει την καριέρα του -εξού και το «να ξεκουραστεί»-, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει με σιγουριά καθώς μπαίνει πλέον στο 34ο έτος της ζωής του.

Σίγουρα θα ήθελε να το κάνει κερδίζοντας τουλάχιστον έναν ακόμα τίτλο, κάτι που ενδεχομένως να είχε ήδη συμβεί αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Bucks δεν τον είχαν αποκλείσει από τους Τελικούς της Ανατολής.

 

 
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×