Χρυσή Μπάλα: Tο «βραβείο» του Messi στον Lewandowski έλαμπε περισσότερο

Ο Lionel Messi μπορεί να κέρδισε (και) φέτος την Ballon d’Or, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι την άξιζε και ο Robert Lewandowski απέδειξε γιατί είναι σπουδαίος.

Καλώς ή κακώς, το δεύτερο μισό του 2021 δεν εξελίσσεται και με τον καλύτερο τρόπο για τον Lionel Messi. Αν ο Αργεντινός είχε έρθει στην Ελλάδα και τον βλέπαμε σε τέτοια χάλια στη Superleague θα τον είχαμε βγάλει ήδη «παλτό» και «τελειωμένο», ωστόσο στην Paris Saint-Germain  ενδεχομένως να μη σκέφτονται πολύ διαφορετικά μετά τη μεγάλη επένδυση του καλοκαιριού.

 

 

Τα περσινά του κατορθώματα πάντως με την Barcelona (το Copa Libertadores δηλαδή που κέρδισε) και η κατάκτηση του Copa America με την Αργεντινή ήταν φαίνεται αρκετά για να του δώσουν όλες τις ψήφους που χρειαζόταν για να κερδίσει μία από ακόμα Ballon d’Or, επικρατώντας του ελεύθερου σκοπευτή Robert Lewandowski αλλά και του κατόχου Champions League και Euro 2020, Jorginho με τις φανέλες των Chelsea και Εθνικής Ιταλίας.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τους υποψήφιους και τη σειρά κατάταξής τους:

 

 

Ο Messi όμως ξέρει τι κάνει και ποιος είναι. Μπορεί αυτή τη στιγμή στην PSG να δείχνει πιο ξενερωμένος από ποτέ στη ζωή του και όσο και να ήθελε να  αποκτήσει ένα μαξιλαράκι ασφαλείας απέναντι στον Cristiano Ronaldo (ο Αργεντινός έχει πλέον 7 Χρυσές Μπάλες και ο Πορτογάλος 5), σίγουρα ξαφνιάστηκε που μεγάλος νικητής δεν ήταν το κανόνι της Bayern Munich, Robert Lewandowski.

Δεν είναι μόνο όλα όσα έχει κάνει το 2021 που καταδεικνύουν ότι ο Πολωνός των 41 γκολ στη γερμανικό πρωτάθλημα και γενικότερα της ερωτικής σχέσης με τα αντίπαλα δίχτυα άξιζε το βραβείο, αλλά ότι θα συνυπολογίζονταν και αρκετά τεκτενόμενα από το 2020, όταν και η Χρυσή Μπάλα δεν απονεμήθηκε σε κανέναν εξαιτίας του κορονοϊού. Και νικητής του Champions League τότε ήταν η Bayern του Lewandowski.

 

 

Το αποτέλεσμα της χτεσινής βραδιάς σίγουρα προκάλεσε σύννεφα και εκνευρισμό σε πολλούς, με αρκετούς γνώστες του ποδοσφαίρου να κάνουν δηλώσεις που τα δυσφημίζουν τα συγκεκριμένα βραβεία, ωστόσο αν μπορούμε να πούμε ότι ένα βραβείο άξιζε παραπάνω στη χτεσινή τελετή, αυτή ήταν του άτυπου βραβείου που έδωσε ο Messi στον Lewandowski.

«Αξίζεις τη Χρυσή Μπάλα σου. Πέρσι όλοι συμφωνούσαν ότι εσύ είναι ο μεγάλος νικητής. Πίστευα πως αυτές οι ημέρες ήταν πίσω μου, ο Lewandowski άξιζε τη Χρυσή Μπάλα το 2020» ήταν τα λόγια του Αργεντινού σταρ σε μια ένδειξη αναγνώρισης στο πρόσωπο του αρχικανονιέρη της Bayern.

 

 

Ο Messi στάθηκε στη μάχη τόσων ετών να κατακτήσει ένα τίτλο με την Αργεντινή, ίσως για αυτό να μην δέχτηκε να ξεστομίσει ότι και το 2021 ήταν η χρονιά του μεγάλου «Lewa».

Όπως έχει πει όμως και ο λαμπερός 40χρονος, Zlatan Ibrahimovic «δεν χρειάζομαι ένα τρόπαιο για να ξέρω ότι είμαι ο καλύτερος» μια έκφραση που ισχύει απόλυτα για τον Lewandowski. Μπορεί για τους voters να μέτρησαν άλλα πράγματα πέρα από τα πεπραγμένα του Πολωνού, σίγουρα όμως η χτεσινή Χρυσή Μπάλα δεν είχε τη λάμψη του άτυπου τροπαίου που προσέφερε ο Messi στο ασταμάτητο «πολυβόλο» της Bayern. Ίσως του χρόνου να έχει ξανά την ευκαιρία του. Αλλά και να μην την έχει, θα τον νοιάξει;

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×