Jimmy Butler: To τίμημα του τελευταίου σουτ

Η κατάρα του ηγέτη είναι να βάζει το κρίσιμο σουτ ασχέτως του πώς παίζει όλο τον αγώνα.

Jimmy Butler vs Celtics

Ένα σουτ, μια ολόκληρη σεζόν. Ο χρόνος τελειώνει και ο αποκλεισμός είναι πολύ κοντά. Είσαι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας σου, ο μόνος που έχεις την μπάλα όταν αυτή είναι πραγματικά βαριά και ένας ολόκληρος οργανισμός εξαρτάται από τη δική σου απόφαση. Με λίγα λόγια είσαι ο Jimmy Butler των Miami Heat, οι Celtics είναι μπροστά με 2 πόντους και απομένουν περίπου 18 δευτερόλεπτα για τη λήξη. Ξαφνικά η μπάλα είναι στα χέρια σου, είσαι μόνος από τη γραμμή τριπόντου και καθώς έρχεσαι με φόρα πρέπει να πάρεις τη μεγάλη απόφαση.

Σουτ από το τρίποντο για τη νίκη—πρόκριση ή μπάσιμο για την ισοφάριση και ό,τι μας βγάλει η παράταση; Μια μικρή σημείωση: Οι Miami Heat έχουν το μομέντουμ καθώς έχουν κάνει μεγάλη ανατροπή στα τελευταία λεπτά ενώ ο Jimmy «Bucket» έχει σημειώσει 35 πόντους και το χέρι του «καίει».

 

 

Μία στιγμή (δεν) σε καθορίζει

Ο Jimmy Butler λοιπόν χωρίς να σκέφτεται συνέπειες και καταστάσεις, με τα ντεσιμπέλ να πέφτουν βροχή και την αδρεναλίνη στο κατακόρυφο σηκώθηκε ολομόναχος από το τρίποντο για να τελειώσει μια και καλή τον αγώνα. Καμία παράταση (παρά το μομέντουμ που θα είχε η ομάδα του), μόνο νίκη και φύγαμε για τελικό με τους Warriors.

Πάτησε γερά, σηκώθηκε για τρεις, όπλισε και εκτέλεσε. Η μπάλα έφυγε από τον καρπό του. Σίδερο και έξω.

 

 

Ύστερα από λίγο όλα έχουν τελειώσει. Οι δυο βολές του Marcus Smart έρχονται για να επισημοποιήσουν την τεράστια νίκη της ομάδας-έκπληξης του φετινού ΝΒΑ, Celtics που μετά τους Bucks και τους Nets στέλνουν για διακοπές μία ακόμα υπερομάδα, αυτή των Heat.

Αυτοί οι Celtics είναι φέτος το κάτι άλλο.

Ο Jimmy Butler από την άλλη δύο χρόνια μετά από εκείνους τους τελικούς κόντρα στους Lakers του LeBron έχει χάσει τη μοναδική ευκαιρία που έψαχνε για το δαχτυλίδι και όλα μοιάζουν περίεργα. Με δύο συγκλονιστικές εμφανίσεις στους τελευταίους αγώνες (με 47 και 35 πόντους αντίστοιχα), ήταν πολύ κοντά αλλά το τελευταίο σουτ, έρχεται σαν ταφόπλακα της προσπάθειάς του. Είναι σαν τον Ρομπέρτο Μπάτζιο και το πέναλτι κόντρα στη Βραζιλία στο Μουντιάλ του 1994. Όλοι περίμεναν ότι θα το πετύχει ξεχνώντας το γεγονός ότι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της χώρας του στη διοργάνωση.

Η σειρά Winning Time είναι για τους λάτρεις του ΝΒΑ.

 

Είναι κρίμα και άδικο μία στιγμή να καθορίζει την πορεία σου σε μια ομάδα. Για αυτό όμως υπάρχουν αυτοί οι παίκτες που λέγονται ηγέτες. Γιατί μπορούν να πάρουν τη δύσκολη απόφαση την πιο κρίσιμη στιγμή. Αντέχουν την πίεση ό,τι και να γίνει. Ακόμα και όταν έχουν αστοχήσει.

Κρίμα για τον Butler και για τον τρόπο που κατάφερε να διαχειριστεί την πίεση μιας ολόκληρης σεζόν. Ακόμα και αν στηρίζεις τους εκπληκτικούς Celtics, δεν μπορείς παρά να του βγάλεις το καπέλο για τις συγκλονιστικές τελευταίες του εμφανίσεις. Ένας ηγέτης που χρειαζόταν το Miami στη μετά-Wade εποχή.

Και τώρα τελικοί: Warriors-Celtics. Για να δούμε τι έπεται στο φινάλε του φετινού ΝΒΑ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×