Ποια είναι η επόμενη μέρα στην Μπουντεσλίγκα χωρίς Λεβαντόβσκι και Χάαλαντ;

Τα «βαριά πυροβολικά» χαιρέτησαν αλλά το γερμανικό ποδόσφαιρο γνωρίζει τον τρόπο για να βρεθεί ξανά στην κορυφή.

Το πρωτάθλημα που αποτελεί τη χαρά του over. Επιθετικό ποδόσφαιρο, με βάση στην τακτική και χωρίς εμμονική προσήλωση στην «καταστροφή». Η Μπουντεσλίγκα είναι η πιο τίμια επιλογή για κάθε παίκτη στοιχήματος που θέλει να κλείσει το παρολί του. Λεφτά στην τράπεζα; Όχι ακριβώς αλλά οι πιθανότητες είναι πολλαπλάσιες σε σύγκριση με άλλα πρωταθλήματα. Με τους Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι και Έρλινγκ Χάαλαντ να έχουν σημειώσει 57 τέρματα τη σεζόν 2021-22 στο γερμανικό πρωτάθλημα, τότε γνώριζες πού να ποντάρεις τα χρήματά σου. Αλλά όλα αυτά μέχρι την περσινή χρονιά. Διότι πλέον αυτό αποτελεί παρελθόν.

Οι Ρόμπερτ Λεβαντόβκσι των 35 γκολ και Έρλινγκ Χάαλαντ των 22 γκολ πήραν τη μεγάλη απόφαση να κουνήσουν μαντήλι για άλλες Πολιτείες. Ο Πολωνός στράικερ θα φοράει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και ο Νορβηγός εκείνη της Μάντσεστερ Σίτι. Και οι δύο με τον ίδιο στόχο. Να οδηγήσουν τις νέες τους ομάδες στην κορυφή της Ευρώπης. Θα τα καταφέρουν; Άγνωστο.

 

 

Όπως άγνωστη είναι και η επόμενη μέρα για τις Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ. Το γερμανικό πρωτάθλημα δέχεται ένα πλήγμα στην υστεροφημία του καθώς οι δύο σταρ αποτελούσαν πόλο έλξης ώστε να παρακολουθήσεις το «πρωτάθλημα των αγροτών», όπως υποτιμητικά το αναφέρουν οι Βρετανοί, Ισπανοί και Ιταλοί, μαζί μ’ εκείνο της Γαλλίας. Είναι όμως αλήθεια ότι το γερμανικό πρωτάθλημα δεν θα έχει την ίδια ομορφιά;

Ο Λεβαντόβσκι είναι ο συμπαίκτης που όλοι θέλαμε να έχουμε

Επιτρέψτε μας να διαφωνήσουμε. Οι Γερμανοί είναι λάτρεις της πειθαρχίας, της οργάνωσης και της προσήλωσης στο εκάστοτε πλάνο. Χωρίς τυμπανοκρουσίες, κάθε τους κίνηση έχει συγκεκριμένο σκοπό και δεν γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού. Η φυγή των δύο stars μπορεί επιφανειακά να φαντάζει ως ένα τεράστιο πλήγμα αλλά ήδη έχουν κάνει τα κουμάντα τους ώστε να καλυφθούν. Όχι απλώς να μακιγιαριστούν αλλά να καλυφθούν και μάλιστα με τα καλύτερα υλικά. Η Μπάγερν Μονάχου έχει επενδύσει στον Μανέ και φέρνει στο Μόναχο τον Ντε Λιχτ. Χρήσιμα εργαλεία που δεν θα πουλήσουν τις φανέλες των Μέσι, Ρονάλντο και Νεϊμάρ αλλά έχουν ως στόχο να οδηγήσουν τον σύλλογο και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης. Από την πλευρά της, η Ντόρτμουντ, γνωρίζει πως να «γεννάει» τους επιθετικούς της επόμενης γενιάς. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα.

 

 

Με τους συλλόγους να αποτελούν ομάδες λαϊκής βάσης, οι Γερμανοί δεν έχουν να φοβηθούν καμία κρίση. Το μοναδικό ερώτημα δεν είναι αν θα καταφέρουν να βρεθούν και πάλι στην αφρόκρεμα αλλά το πόσο γρήγορα θα το κάνουν. Και στο Μόναχο αισθάνονται σιγουριά και συγκρατημένα αισιόδοξοι πως θα το καταφέρουν. Ας βάλουμε ένα μεγάλο ποτήρι μπίρας και ας πιούμε σε αυτό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×