Πώς θα χάσεις 16 δισεκατομμύρια μέσα σε μια νύχτα

Αν νομίζεις ότι δεν γίνεται, διάβασε την καταστροφική νύχτα της οικογένειας Walton.

Εάν η οικογένεια Walton δεν σου ακούγεται πολύ οικεία, ίσως η αναφορά της πηγής της συλλογικής της περιουσίας - η οποία επί του παρόντος κυμαίνεται γύρω από το σημείο αναφοράς των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων - θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

 

 
 

Αυτή η αμερικανική δυναστεία ιδρύθηκε από τον αείμνηστο πατριάρχη της οικογένειας, Sam Walton, ο οποίος ονειρευόταν να «θυσιαστεί για τον καταναλωτή». Το 1962, μετέτρεψε το όνειρό του σε μια αυτοκρατορία λιανικής πώλησης με έκπτωση: τη Walmart. Και η μεγάλη ειρωνεία όλων αυτών; Ο αγώνας για τον μικρό καταναλωτή μετέτρεψε την οικογένειά του στην πλουσιότερη του κόσμου.

Έρευνα: Πόσα πρέπει να βγάζεις το μήνα για να θεωρείσαι πλούσιος;

Σήμερα, η Walmart - και η περιουσία της οικογένειας Walton - μοιράζονται τα τρία επιζώντα παιδιά του ιδρυτή της, την Alice, τον Jim και τον Rob, μαζί με τη νύφη του Christy, καθώς και τον γιο της Christy, Lukas. τα ονόματα που αναφέρονται διατηρούν την ιδιοκτησία ενός κλάσματος μικρότερου από το 50% της Walmart. Λοιπόν, πώς ακριβώς κατάφεραν να αφήσουν 11,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (16,4 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας) να χαθούν μέσα σε μια μέρα;

 

 
 

Η απάντηση είναι στην πραγματικότητα πολύ βαρετή. Δεν υπάρχουν σκανδαλώδεις ιστορίες προβληματικών παιδιών μέσα σε Bentley. Ο λόγος είναι απλός. Η Walmart απλώς μείωσε τις προοπτικές κερδών της για δεύτερη φορά φέτος.

Οι μετοχές της Walmart (NYSE: WMT) υποχώρησαν κατά 7,6% αφού ανακοινώθηκε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή πρόκειται να υποχωρήσουν έως και 13% το 2022. Οι αυξανόμενες τιμές καταναλωτή και το αυξανόμενο πρόβλημα πληθωρισμού τείνουν να κάνουν τους αγοραστές να αισθάνονται διστακτικοί. Μέχρι το τέλος της ίδιας συνεδρίασης, η WMT έκλεισε 7,6% χαμηλότερα από ό,τι όταν χτυπούσε το καμπανάκι εκείνο το πρωί.

Τι έχει στην κατοχή του ο πιο πλούσιος άντρας στον κόσμο

Αυτό θα προκαλούσε επίσης ένα μεγάλο σοκ για τους ίδιους τους Walton, δεδομένου ότι η μειωμένη φύση των εμπορευμάτων τους κρατούσε παραδοσιακά την τιμή της μετοχής στη ζωή σε περιόδους ύφεσης.

 

 
 

Αλλά υπάρχουν τόσες πολλές προσφορές 2 προς 1 που μπορούν να συμβούν όταν ο πληθωρισμός φτάσει σε αυτό που σωστά περιέγραψε η The Sydney Morning Herald ως το πιο υψηλό ποσοστό τεσσάρων δεκαετιών. Και ειδικά όχι όταν η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία μείωσης των αποθεμάτων εμπορευμάτων. Αυτή η καταιγίδα απλά δεν θα ξεπεραστεί.

Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, η περιουσία της οικογένειας Walton αντιμετώπισε απώλεια που πλησιάζει το 11% από τις αρχές του 2022.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×